Je bent hier: Home / Over ons

Over ons

Prisiri

Onder de paraplu van WSH is in mei 1995 het initiatief genomen voor het oprichten van een zanggroep met multiculturele achtergronden genaamd: Prefoeroe. Na een aantal jaren bestaansrecht veranderde Prefoero haar naam in Prisiri om vervolgens in september 2011 een stichting te worden. Prisiri heeft inmiddels diverse optredens verzorgd voor diverse doelgroepen. Zo hebben wij gezongen in Wijktheaters, Jeugdinrichting, Verzorgingscentrum, BBS scholen en op diverse podiums. Wij zingen in diverse talen zoals Nederlands. Engels, Spaans, Papiaments, Surinaams. Tevens hebben wij een dansgroep waarmee wij workshops en Caribische danslessen (o.a. Salsa-Bachata-Merengue) verzorgen.

Doelstelling van Stichting Prisiri

Stichting Prisiri heeft ten doel de sociale cohesie en participatie te bevorderen tussen inwoners, met name in de aandachtswijken, van ‘s-Hertogenbosch; en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn in de meest ruime zin.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het bieden van laagdrempelige culturele activiteiten met name op het gebied van zang en dans. Stichting Prisiri streeft er ook naar 50-plussers een vrijetijdsinvulling te bieden om niet in isolement te raken, maar om juist gezellig samen te zijn met elkaar in de vorm van multiculturele zang- en dansactiviteiten. Het vooruitzicht om uiteindelijk ook de jeugd hierin te betrekken heeft uiteraard onze belangstelling.

Comments are closed.

Scroll To Top